Rubrics

Hier zijn de  rubrics van leerarrangement 2.

Advertenties

4 Reacties to “Rubrics”

 1. monicaheikoop april 22, 2012 bij 11:16 am #

  Zoals afgesproken in de laatste voortgangsbespreking stel ik hierbij mijn vragen naar aanleiding van de rubrics. Vooraf kan ik wel zeggen dat ik op de goede weg ben, maar dat ik op sommige punten toch mijn insteek voor dit LA zal moeten veranderen. Mijn vragen gaan vooral over de toepassing van de rubrics waar het verband houd met de weg die ik in wil slaan en waar het voor mij onduidelijk is of de richting verplicht is of niet.
  Het feit dat ik nu de eerste ben, heeft tot gevolg dat het misschien een wat lang verhaal wordt, maar ik hoop dat anderen hierop inhaken, hetzij bevestigend hetzij met een antwoord, he zij tegendeel gevend.

  Als eerste vraag ik mij af waarom in de rubrics nergens iets wordt aangegeven over de keuze zelfstandige regie of gedeelde regie of over der verantwoording daarvan. Zo is het in gedeelde regie verplicht om DCC te gebruiken en dit heeft gevolgen voorv bijv. 1.2..

  Verder wordt in de eisen van het af te leveren eindproduct gesproken over 10 pagina’s verantwoording en 10 pagina’s bijlagen waarin het ontwerp komt. Ik zie die eis niet terug in de rubrics. Betekent dat hier niet op wordt beoordeeld?

  Bij 2.1 wordt gesproken over illustratieve voorbeelden. Worden hier voorbeelden uit de eigen praktijk bedoeld (in het verleden gemaakte ontwerpen) of gaat het om algemeen bekende voorbeelden of maakt de student hier zelf een keuz uit?

  Bij 2.3 staat “Uit de gemaakte voorbeelden” . Wat wordt hier mee bedoeld? In welke context moet ik dit zien? In het kader van deze opdracht, uit het eigen verleden?

  Bij 4.1 wordt gesproken over 10 of meer aspecten. Gaat dit alleen over dit ontwerp of ook over eerder gemaakte ontwerpen dan wel in een ruimer verband bijv het hele curriculum, opleidingsvisie etc. Ik vind het nogal veel (al gaat het dan om extra punten).

  Bij 5.1 kan ik mij voorstellen dat het verwerken van gekregen feedback ook een onderdeel kan zijn. Bewijs ik dat dan in de bijlagen of hoe moet ik dat praktisch zien? Het gaat natuurlijk om hele andere onderwerpen dan je eigen ontwerp, dus past lastig in een eigen verhaal.

  6.1 daarbij kan ik mij voorstellen dat gezien het korte tijdsbestek waarin dit allemaal moet plaatsvinden, draagvlak wellicht pas in een later stadium aan de orde is. Kan het dan ook zo zijn dat je aangeeft hoe je dit denkt te bereiken?
  Wat wordt vertaan onder conceptuele principes die aan de draagvalkcreërende activiteiten ten grondslag liggen? En wat is zeer compleet en brede bronnenstudie?

  7.1 Een zeer aantrekkelijke vormgeving is erg subjectief geformuleerd. En wat wordt verstaan onder zeer actueel? Bronnen van dit jaar of niet ouder dan 5 jaar? Verschil met actueel is niet heel duidelijk.

  8.1 Over het volgen van internationale netwerken is wel eens gesproken, maar nog niet eerder aan de orde geweest als mogelijke beoordelingsgrond (al gaat het dan om extra punten).Hoe toon ik dat aan? En wat is de reden waarom dit hier nu als onderdeel terugkomt in de rubrics? (Doel, nut, noodzaak)

  8.2 Bij de voortgangsbespreking van afgelopen dinsdag is bij de groep van Bartel gesproken over 8.2. Namelijk of het verplicht is social media te gebruiken in je ontwerp of dat je ook kunt verantwoorden waarom het niet gebruikt wordt. Daarbij is social media een container begrip. Vanuit de opleiding gebruiken wij bijvoorbeeld Natschool als virtueel kantoor. Nieuw zou zijn om Natschool te gebruiken voor het opbouwen van een portfolio. Is dat dan social media? Of kan het ook zijn dat je ict gebruikt? Is nogal een verschil. Voor sommige scholen is het gebruik van ict al een hele innovatie. Kortom, voor meerdere uitleg vatbaar. Graag helderheid om later problemen met de beoordeling te voorkomen.

  Tot zover mijn vragen en opmerkingen. Ik hoop dat dit mede zal leiden tot verdere helderheid gegeven door studenten of docenten 😉

 2. jacquelinevankuilenburg april 22, 2012 bij 6:53 pm #

  Ik had ook al wat vragen, maar had die ergens anders geplaatst. Zal ze nog even hierheen kopiëren…

  • jacquelinevankuilenburg april 22, 2012 bij 6:55 pm #

   Ik weet nog niet zeker of ik er a.s. dinsdag bij ben wanneer de rubrics besproken worden, we hebben dan namelijk een informatiebijeenkomst over de sluiting/verhuizing van onze locatie om 13.50 uur. Na 15.00 uur kan ik er wel bij zijn, mochten jullie de planning op mij willen aanpassen

   Maar ik hoop dat het ok is als ik hier vast een paar vragen neerzet:

   Het grootste gedeelte van de rubrics kan ik wel voor me zien, hoe ik dat vorm moet geven in een product (ontwerp + verantwoording).
   Maar hoe moet de peerfeedback hierin verwerkt worden? Want het is dan in de blogs of bij de productbespreking al gedemonstreerd. Moet je hier dan alsnog verantwoording over geven met linkjes naar de gegeven feedback oid?
   En hoe kun je laten zien dat je draagvlak creëert en het ontworpen programma hebt besproken met betrokkenen? Gewoon maar iets van notulen bijvoegen? Ik vind dit trouwens ook best een groot onderdeel om nog toe te voegen bovenop de toetsing zoals we die eerder kregen. Want dat betekent dat je ruim voor 29 mei al je ontwerp klaar moet hebben om te kunnen bespreken.
   Ook bij het inzetten van sociale media vraag ik me af hoe je dit moet laten zien in je product, of is dit iets wat jullie buiten het product om beoordelen door op de blogs te kijken?

 3. janineinnoveert april 24, 2012 bij 6:57 am #

  Hallo Bartel en Freddy,
  Bij het natellen van de rubric kom ik maar tot 130 punten.
  Bij de criteria 3, 4, 5, 6, en 7 zijn volgens de rubric maar 10 punten per criterium te behalen, terwijl jullie beschrijven dat het 30 of 20 punten zijn.
  Zie ik dit goed of lees ik de rubric verkeerd?
  Groeten, Janine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: